I dag blev første udvalgsmøde i Syddansk Kvæg holdt med ny udvalgsformand, Niels Martin Krag, for bordenden. Samtidig startede Thorkild Christian Moos som ny chef for afdelingen i SDK.

Thorkild Christian Moos er netop startet som chef for Syddansk Kvæg (SDK), og han er netop blevet han præsenteret for det nye udvalg, skriver SLF i en pressemeddelelse.

Thorkild skal med sin mangeårige erfaring indenfor kvægområdet og sit kendskab til produktionsøkonomi være med til at udvikle og styrke SDK som en stærk og specialiseret rådgivningsenhed i Syddanmark.

- Jeg ser frem til, sammen med mit stærke team i SDK, at hjælpe landmanden med at optimere produktionen, såvel økonomisk som teknisk og miljømæssigt. Vi kommer specifikt rundt om hele landmandens bedrift, og laver nogle nedslag, hvor vi kan optimere driften yderligere, siger Thorkild Christian Moos.

Forløb booster indtjeningen

I den sammenhæng har Syddansk Kvæg - i samarbejde med LRS og SLF - udviklet et nyt rådgivningsforløb ved navn Cash Cow med fokus på afkast og indtjening. Rådgivningsforløbet er netop blevet implementeret i afdelingen, og flere forløb er sat i gang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under et Cash Cow forløb udarbejdes der handlingsplaner med specifikke mål, og landmanden følges tæt i det 26 ugers forløb.

- Landmænd kan rigtig meget selv, men flere og flere efterlyser også at komme et spadestik dybere - for eksempel indenfor brug af moderne teknologi. I den sammenhæng vil SDK rådgiverne skubbe lidt til landmanden og udfordre ham på forskellige punkter. Måske skal han gøre mindre af noget og i stedet fokusere på noget andet. Der, hvor man har fuldt fokus, der udvikler og optimerer man også typisk, pointerer Thorkild Christian Moos.

- Vores landmænd er dygtige producenter, der hver dag skaber gode fødevarer af høj kvalitet. Det skal de være stolte over, og vi skal fortsat være en støtte for dem i den henseende, siger Thorkild Christian Moos.

SDK hæver barren

Landmand og bestyrelsesmedlem i SLF, Niels Martin Krag fra Højer ved Tønder, er netop valgt som formand for SDK-udvalget. Han ser frem til opgaven og glæder sig til at følge SDK's gode fremdrift.

SDK's fornemmeste opgave er, ifølge Niels Martin Krag, at højne landmandens indtjening og bundlinie.

- Vi skal sikre kvægproducenterne i Sønderjylland en god indtjening, og SDK skal hæve barren for den enkelte. Mange steder kører det egentlig meget godt, men det kan helt sikkert blive endnu bedre ved at dreje på nogle få håndtag. De målrettede optimeringer skal SDK hjælpe landmanden med gennem en rettidig rådgivning og en ekstra indsats, siger formand Niels Martin Krag.