Forbrugere går op i dyrevelfærd, men mangler viden om hvordan malkekøerne i de danske stalde har det. Det vil en ny serie videoer råde bod på.

En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at 71 procent af danskerne går op i dyrevelfærd, men at mange af dem mangler viden om de faktiske forhold blandt landets malkekøer, skriver Mejeri.dk.

- Over halvdelen af de adspurgte er for eksempel  i tvivl om, hvorvidt dyrene står bundet i en malkestald - på trods af, at stort set alle danske malkekøer går frit omkring i løsdriftsstalde. Den slags "huller" i forbrugernes bevidsthed kan filmene forhåbentlig være med til at rette op på, siger Anja Rasmussen, digital kommunikationsmedarbejder for Mejeriforeningen.

De omtalte videoer om dyrevelfærd i fire konventionelle malkestalde bliver løbende lagt på mælken.dk´s facebook-side.
Dertil kan man se alle videoer i fuld længde på mejeri.dks youtube-kanal.

- I filmene fremviser fire konventionelle mælkeproducenter deres stalde og fortæller om deres fokus på dyrevelfærd. Der er tale løsdriftsstalde, og på filmene kan man blandt andet se, hvordan køerne ligger på madrasser, går frit omkring i staldene, kan få massage af kobørster, og har adgang til frisk vand og foder døgnet rundt. Den slags fører både til sunde køer og en høj mælkeydelse, hvilket landmændene i sagens natur går op i, siger Anja Rasmussen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce