Covid-19 sætter sine spor i markedet for okse- og kalvekød.

Markedet for okse- og kalvekød har det fortsat svært i en verden, hvor Corona regerer, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse. Hverdagen har indfundet sig efter en fornuftig påskehandel, og foodservice-sektoren aftager ikke varer, da den mere eller mindre fortsat er lukket ned. Det rammer især de dyre udskæringer.

- Vores afsætning til foodservice som restauranter, hoteller og kantiner er sat mere eller mindre i stå, fordi folk ikke kommer ud og spise. Det betyder, at de ædle udskæringer, som normalt finder sin afsætning der, ikke bliver solgt i samme omfang, og markedet for de udskæringer har ikke den samme volumen i detailleddet. Det betyder, at værdien uge for uge bliver hulet ud, indtil der igen åbnes op, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Det gælder på det danske marked såvel som det sydeuropæiske, der også traditionelt aftager mange af de dyre udskæringer. Derfor er slagtekapaciteten også reduceret markant over hele EU for at tilpasse sig til efterspørgslen, men samtidig oversvømmes markedet i EU med kød fra Sydamerika til meget lave priser, skriver Danish Crown. 

- Det er en ærgerlig situation, fordi vi på produktionssiden i Danish Crown Beef har håndteret Corona-virussen rigtigt godt. Men vi kan ikke åbne samfundet op selv, og indtil der igen kommer gang i hjulene i foodservice-sektoren, så vil mange af vores ædle udskæringer miste værdi, siger Finn Klostermann.