Danish Crowns slagtesvinenotering ender også i denne uge på 13,70 kroner pr. kg. slagtesvin, skriver Danish Crown.

Markedsberetningen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på det europæiske marked for fersk grisekød ligger fortsat på at sikre forsyningen af fødevarer. Det forløber efter omstændighederne godt, men selvfølgelig ikke uden bump på vejen.

- Der sker nærmest dagligt noget uventet, men vi står relativt godt både i forhold til ordrebeholdning og produktion. Det gør os i stand til at navigere med meget kort varsel, og det betyder meget for kunderne i det nuværende marked, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Priserne er overordnet set stabile. Udbuddet af hele forender og skinker er lidt større end vanligt, fordi flere aktører i markedet ikke kan opretholde den normale udbeningskapacitet. Det skaber til gengæld et lidt bedre marked for nakker, bove og skinkemuskler, så samlet set er det status quo.

- Vi er i mine øjne et godt sted lige nu. Vi har en god efterspørgsel fra Japan, og samtidig er eksporten til Kina og resten af Asien stabil. Det gør os i stand til at navigere i det europæiske marked, hvor det lige nu handler om at komme bedst muligt igennem den her periode i tæt samarbejde med først og fremmest vores gode faste kunder, siger Lars Albertsen.

På grund af påsken fastsættes noteringen for uge 16 onsdag den 8. april kl. 16.