Den tyske maskinproducent med over 1000 ansatte i danske afdelinger ser med tilfredshed tilbage på et positivt 2019 og frem mod ordretilgang i 2020.

Regnskabsåret 2019 opfyldte produktionsvirksomheden Gea eller overskred sine egne prognoser for omsætningen før omstruktureringsomkostninger og kapitalafkast. På trods af et vanskeligt marked vækstede Gea i indtægter og ordreindtag i 2019.

Stefan Klebert, administrerende direktør for Gea Group siger fra hovedkontor i Tyskland.

- Regnskabsåret 2019 var et år med store fremskridt for os. Modsat tendensen inden for maskinteknik voksede vi let og holdt vores løfter. Vi har arbejdet i den nye afdelingsorganisation siden januar 2020, som fremmer en iværksætterånd. Vi gennemførte også de nødvendige omstruktureringsforanstaltninger hurtigere end forventet. Og med direktionens ansvar på plads for produktion og indkøb har vi banet vejen for yderligere stigninger i effektiviteten, siger Stefan Klebert.

Omsætning og ordreindgang steg i perioden på trods af svækkede samlede økonomiske forhold for maskinteknik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Danmark har Gea Danmark har lidt over 1000 ansatte fordelt på afdelinger i Skanderborg, Ullerslev, Svendborg, Slagelse og Søborg, der er beskæftiget med produktion og udvikling af produktionsudstyr til blandt andet landbrugsbedrifter, slagterier, mejerier og bryggerier.

I sammenligning med 2018 steg ordreindgangen i hele koncernen med 0,3 procent til 4.931,1 millioner EUR, hvilket satte en ny omsætningsrekord. Disse ordrer inkluderer 17 større ordrer primært fra mejeri- og drikkevareindustrien (2018: 13 større projekter). Omsætningen steg med 1,1 procent til EUR 4.879,7 millioner, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

Ved udgangen af ??2019 havde Gea en nettolikviditet på EUR 28 millioner.