På NutriFair i januar 2020 introducerede R2 Agro deres nye calciumbolus CaliBol Green.

- Vi mødte stor interesse for produktet. Vi har tydeligvis ramt et stort behov, da markedet har manglet et godt calciumtilskud, som både kan bruges i konventionelle og økologiske besætninger, fortæller Jesper Møller Nielsen, R2 Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flere af de besøgende på vores stand var begejstrede for at produktet er kommet i form af en bolus i stedet for det traditionelle flydende produkt, som skal gives som drench. Det er nemmere at indgive en bolus og mere skånsomt for dyret, fortsætter han.

Ny variant af velkendt varemærke CaliBol Green er en presset calciumbolus, som indeholder en effektiv calciumkilde, der er tilladt til brug i økologiske besætninger. Calibol Green indeholder også Solanum glaucophyllum, som er en naturlig aktiv form af D3 vitamin. Calibol Green er en ny generation af det kendte varemærke CalsiCaps og bygger på R2 Agros mangeårige erfaringer med produktion af bolusprodukter, skriver R2 Agro i en pressemeddelelse.

Farmtest i 2019 på fire Holsteinkøer viste øget calciumkoncentration i blodet efter indgivelse af CaliBol Green.

Fordele ved produktet:

- Mindsker risiko for mælkefeber.

- Effektiv calciumkilde ved kælvning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indeholder D3 vitamin.

- Nem indgivelse.

- Tilladt i økologisk produktion.

- CaliBol Green indeholder calcium gluconat samt lithothamnium (naturligt calcium fra Calcareum algen). Desuden er der tilsat Solanum glaucophylum (voksbladet natskygge), som er den naturlige form af vitamin D3, der understøtter optagelsen af calcium, fortæller udviklingschef Karsten C. Kjeldsen.