3F mener mælkeproducent har presset udenlandsk medarbejder til at melde sig ud af fagforening.

Det er bestemt ved lov i Danmark, at ansatte selv kan bestemme, om de vil være medlem af en fagforening. Alligevel har en af Danmarks største mælkeproducenter presset en medarbejder for at få ham til at melde sig ud af 3F.

- Jeg mener ikke, at det er normalt, at en arbejdsgiver vil have én ud af en bestemt fagforening. Det er ikke i orden, siger den 20-årige rumænske 3F'er Florin Porosnicu.

En af landets allerstørste mælkeproducenter har fyret Florin Porosnicu, fordi rumæneren er medlem af 3F. Det mener fagforbundet 3F, som ikke vil acceptere fyringen, skriver 3F i en pressemeddelelse.

3F rejser nu en sag for overtrædelse af loven om foreningsfrihed mod virksomheden Hejrskov Mælk ApS fra Sydjylland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er brugt forfærdelige metoder over for vores medlem for at få ham til at melde sig ud af 3F. Det vil vi selvfølgelig på ingen måde acceptere, siger Bjarne Jakobsen, formand for 3F Kongeåen.

Medejer af Hejrskov Mælk ApS, Torben Pedersen, har ønsket at besvare Fagbladet 3F's spørgsmål på skrift.

- Medarbejderne i virksomheden kan være medlem af den fagforening, som de har lyst til, skriver Torben Pedersen i en e-mail til 3F.

Den anden ejer af Hejrskov Mælk ApS, Brian Nielsen, oplyser til Fagbladet 3F, at han ingen kommentarer har til sagen, skriver 3F.