Agrovi står bag begynderkursus til nye eller nystartede kødkvægsproducenter.

For andet år i træk starter et begynderkursus op for landmænd, der planlægger at starte en kødkvægsproduktion eller som måske lige er startet op. Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægsproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte ud med et kødkvæg begynderkursus, siger Niels Christian Tramm, kødkvægskonsulent hos Agrovi.

Kurset strækker sig over tre aftener i februar og marts, og deltagerne kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægsudvalget, skriver Agrovi i en pressemeddelelse.

- Vi har sammensat et program, der kommer hele vejen rundt om det at drive en moderne kødkvægsproduktion. Så får deltagerne mulighed for at lægge den bedst mulige strategi for, hvordan de ønsker at drive deres forretning i forhold til det forbrugerne efterspørger. Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne, siger Niels Christian Tramm.

Bøf til gæsterne

- Selvom vi har oplevet en lille reduktion i bestanden af kødkvæg i de senere år, så oplever jeg, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger. Så det er nok ikke sidste gang, vi holder kødkvægskursus for begyndere, slutter Niels Christian Tramm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kødkvæg Begynderkursus starter op tirsdag 25. februar kl. 17-20.30 og foregår desuden 10. marts og 24. marts.