Rapskager produceret på Nordfyn af dansk raps er efterspurgt af mange mælkeproducenter. Emmelev præsenterer klimavenligt kvægfoder på NutriFair-udstillingen.

Proteinrige rapskager fra Emmelev A/S på Nordfyn udgør en del af foderrationen på mange kvægbedrifter rundt omkring i landet, og efterspørgslen er stigende i takt med klimabevidstheden i samfundet og i landbruget, skriver Emmelev i en pressemeddelelse.

Det siger medejer af Emmelev A/S, Morten Simonsen, som er deltager på dette års NutriFair-udstilling i Fredericia. Her er han klar til at fortælle om et af fremtidens fodermidler og høre mere om ønskerne ude på bedrifterne.

Brug af de proteinrige rapskager lavet på raps fra danske marker betyder, at import af soja fra USA og en række sydamerikanske lande mindskes. Samtidig er rapskagerne fra Emmelev A/S GMO-frie og med en positiv effekt på mælkeydelse og køernes sundhed og velvære.

- Rapskagerne er danske og produceret i nærområdet, og det er baggrunden for, at mange kvægproducenter køber direkte fra fabrikken. Vi har sammen med Centrovice udviklet en ny type granulerede rapskager, som ikke har tendens til at brænde sammen og er nemme at have med at gøre. De er blevet godt modtaget af mælkeproducenterne, siger Morten Simonsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Effektive proteinkilder

Han er klar til at fortælle mere om rapskagerne som effektiv proteinkilde i stalden på NutriFair-landbrugsudstillingen, som finder sted onsdag 15. januar og torsdag 16. januar i Fredericia.

- Kig forbi, vi giver gerne en kop kaffe og lidt godt til ganen. Vi er klar til en snak om fremtidens gode proteinkilde i mælkeproduktionen - en proteinkilde, som flere landmænd er meget tilfredse med. Ud over til rapskager udnytter vi rapsen fra de danske marker til produktion af biodiesel, som fortrænger den fossile diesel og dermed er meget klimavenlig. Vi har aftaler med mange landmænd, som leverer raps til os og får rapskager retur. Så er ringen sluttet, og der er sammenhæng over til det øvrige samfunds ønsker om, at landbruget gør en indsats for miljøet og klimaet, siger Morten Simonsen.