DeLaval lancerer en ny vigtig egenskab til malkerobot-sortimentet, der automatisk opdager brunst og drægtighed under malkeprocessen.

Producent af malkeudstyr og løsninger til producenter, DeLaval, præsenterer et nyt koncept inden for automatisk malkning.

- Den nye DeLaval VMS V310 bygger på VMS V300-succesen, vi lancerede i 2018. Funktionerne DeLaval InControl, DeLaval PureFlow og DeLaval InSight er standard på begge systemer, hvor DeLaval RePro udelukkende er en del af VMS V310. DeLaval VMS V300 kan opgraderes til DeLaval VMS V310, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

DeLaval RePro giver mælkeproducenter præcis indsigt i reproduktionsstatus på hver ko i besætningen. Brunst og drægtighed kan opdages i realtid ved hjælp af progesteronbaserede prøver og analyser - så vel som køer, der ikke er i cyklus, som de burde. Den nye funktion giver landmænd mulighed for at spare både tid og omkostninger til at styre reproduktion og uønskede tomdage, skriver DeLaval.

Sundere køer

DeLaval VMS V310 er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtige køer. Det kan resultere i sundere køer og reducerede dyrlægeomkostninger, da køer bliver drægtige på det rigtige tidspunkt med flere produktive laktationer, forudser virksomheden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med VMS V310 er robotten ansvarlig for 90 procent af vores opgaver. Tidligere havde vi brug for ultralyd, men med Repro bruger vi det nærmest ikke mere, da systemet fortæller os, når en ko er drægtig, siger Christian Legret, DeLaval VMS V310-ejer i Frankrig.

- Vores to VMS-modeller giver mulighed for at vælge det frivillige malkesystem, der bedst matcher dine behov og landbrugsstil. Både VMS V300 og VMS V310 har kernefunktioner, der sikrer, at dine køer bliver malket til deres fulde potentiale, og derudover påviser VMS V310 automatisk drægtighed, siger han.