Når svinekongressen begynder i morgen bliver det med deltagelse af seks australiere. Fælles for deltagerne er, at de alle er med i netværket "Australien Pork Industry Leadership Programme". Et netværk, som skal være med til at styrke den yngre generation af australske svineproducenters position i fremtiden. Og her er der noget at lære af Danmark og danske svineproducenters arbejde.

Det skriver SEGES Svineproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er enorm stor forskel på dansk og australsk svineproduktion. Men der er nogle grundlæggende ting, vi kan lære af. For eksempel management, hvor danske svineproducenter har formået, hele tiden at forbedre sig. Det samme gælder nyeste resultater inden for innovation, som vi også kan lære noget af, siger Rebecca, som arbejder hos Milne Agrigroup i Western Australia, Australien.

Hun bliver suppleret af Terezo, som er driftsleder på en af australske Cameron Pastoral Companys bedrifter.

- Også biosecurity (smitteforebyggelse) er et enormt hot emne lige nu. Ikke kun i Danmark men i høj grad også i Australien, som ligger forholdsvis tæt på lande ramt af afrikansk svinepest.

- Vi ved, hvad vi skal gøre, hvis vi bliver ramt. Men vi har ikke lige så klare retningslinjer som Danmark for, hvad vi skal gøre for at undgå det, siger han.

Ideer til udvikling

Det, at være en del af "Australian Pork Industry Leadership Programme", forpligter også. For hvis målet om at fremtidssikre australsk svineproduktion skal blive til noget, skal der ske en udvikling. Og den skal gå hurtigere end hidtil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er gode til at have svineproduktion i Australien. Men der har været en tendens til, at udviklingen går utrolig langsomt. Jeg håber, at vi ved at deltage i svinekongressen får ny viden med hjem, som vi kan arbejde på at implementere på vores bedrifter. Og at det kan inspirere andre australske svineproducenter til også at få en hurtigere udvikling, siger Rebecca.

SunPork, som Terezo er en del af, har 36.000 årssøer. SunPork holder hvert andet år en konference for kunder og ledere. Her har det ofte været amerikanske og australske foredragsholdere, men Terezo håber på, at han med sin deltagelse i årets svinekongres også kan få netværket og lavet aftaler med danske eksperter.

- Vi kigger mod dansk svineproduktion. Og jeg håber, jeg får talt med nogle af de danske eksperter, så vi på sigt også kan få dem til Australien for at dele deres erfaringer, så flere her kan få glæde af deres viden og arbejde med udvikling, siger han.

Udover at deltage i svinekongressen har den australske delegation også været på besøg hos flere danske svineproducenter, slagteriet i Horsens og en dagstur til Skagen. For der skal også være plads til lidt dansk kultur, når man har rejst 15.000 kilometer.