- Vi deler selvfølgelig jeres interesse for den danske mælkeproduktion. Men I behøver hverken at protestere foran Axelborg eller indrykke avisannoncer for at få opmærksomhed, skriver L&F i et åbent brev til Anima.

- Sandheden er nemlig, at danske mælkeproducenter allerede er stærkt optagede af sagen, og dyrevelfærd er et af de emner og daglige indsatsområder, der optager vores landmænd allermest. Vi tager naturligvis stærkt afstand fra ulovlig transport og slagtning af højdrægtige køer, og det bliver meldt til politiet af myndighedernes dyrlæge på slagteriet, når loven bliver brudt, siger Sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Kvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fakta om slagtninger

L&F opfordrer til at parterne får fakta på plads, inden Anima går ud med kampagner.

- Jeg kan slet ikke genkende de tal, I bruger i kampagnen. I skriver, at danske mælkeproducenter hvert år sender over 1000 højdrægtige malkekøer til slagtning, siger Ida Storm.

- Det er ikke rigtigt. Dyrlæger ansat ved de danske myndigheder tjekker alle køer, og i 2017 var der 70 indberetninger om ulovlig transport og slagtning af højdrægtige køer. Vi ved også, at tallet er faldet markant i 2018. Men selvom tallet er væsentligt lavere, så er det ikke godt nok. Der skal ikke være tvivl om, at kvægbranchen helst så, at ingen højdrægtige køer og kvier blev sendt til slagtning, skriver L&F i brevet til Anima.

- Det er et løbende fokusområde for os, og senest i foråret har landmændene iværksat et nyt initiativ, der skal reducere antallet af transporter og slagtninger i den sidste tiendedel af drægtigheden. At arbejde med dyr, deres sundhed og velfærd er netop en af grundene til, at vi elsker vores arbejde, siger Ida Storm, Sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Kvæg.