DC: Et Brexit uden en aftale kan betyde langt mere irsk oksekød på det danske marked, forudser administrerende direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

Deal eller no deal? Det er i disse tider et vigtigt spørgsmål i forhold til Brexit. Får briterne en aftale på vej ud ad døren fra EU, eller bliver det et "hårdt Brexit", hvor alle EU-landes handelsaftaler med Storbritannien efterfølgende er ikke-eksisterende, spørger Danish Crown i deres nyeste markedsberetning.

Spørgsmålet om om deal eller no deal fylder også hos Finn Klostermann, administrerende direktør i Beef.

Et hårdt Brexit uden en aftale med EU kan nemlig ende med at presse noteringen på oksekød for Danish Crown, fordi det kan betyde et større udbud af især irsk oksekød på Danish Crowns hjemmemarkeder i Europa.

- Irerne producerer tre gange så meget oksekød, som vi gør i Danmark, og de sælger rigtig meget af deres kød på det engelske marked. Hvis handlen mellem Irland og England bliver stoppet, skal irerne finde nye markeder at sælge deres oksekød til. Det kan komme til at presse priserne på de markeder, vi opererer meget på, siger Finn Klostermann.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Håber på en løsning

Ifølge Finn Klostermann er et hårdt Brexit heller ikke et scenarie, som man ønsker sig i Irland.

Irsk oksekød har nemlig skabt sig et godt brand i Storbritannien, hvorfor irerne også får en god pris for det oksekød, de sælger til det marked.

- Jeg tror bestemt ikke, at irerne ønsker at skulle til at sælge mere af deres oksekød i resten af Europa. De vil formentlig gerne fastholde det engelske marked, hvor der er en præference for irsk oksekød. Det giver dem en bedre pris, end hvis de skal til at presse deres varer ind på vores markeder, siger Finn Klostermann.

Selvom det svæver i uvished, hvordan Storbritanniens exit fra EU ender, har Finn Klostermann gjort sig tanker om, hvordan man kan tackle et mere presset marked for oksekød.

Kvalitet i dagligdagen

Han fortæller, at en del af løsningen er at blive endnu mere knyttet til Danish Crowns hjemmemarkeder, fordi danskerne allerede efterspørger de ting, vi er gode til.

- Når danskerne i stigende grad overvejer, hvor meget og hvilket kød de skal spise i dagligdagen, er det vores opgave at fortælle om fortræffelighederne ved oksekød fra danske landmænd. Det er mere bæredygtigt end at købe udenlandsk oksekød og samtidig er det af en rigtig høj kvalitet, siger Finn Klostermann.

Derudover har Danish Crown Beef og Finn Klostermann også fokus på at sætte ind for nye markedsåbninger.

- Vi ser en øget efterspørgsel på gris i Asien og især i Kina. Kødforbruget er stigende i den del af verden, så der vil vi også gerne ud med vores oksekød. Afrika er også et interessant marked at komme til at afsætte mere oksekød til. Vi er generelt rigtig dygtige til at producere kød i EU, så irerne og de andre store producenter vil selvfølgelig også gerne ud på de markeder, siger Finn Klostermann.