Silage Safe skal sikrer en nem og effektiv afdækning af ensilagestakkene.

Producenterne af gummigranulat får måske lidt mere at se til fremover. I hvert fald hvis EMKO Handel i Nørre Nebel får succes med sin import Silage Safe. Navnet dækker nemlig over et system til afdækning af ensilagestakken, der gør det overflødigt at bruge fx dæksider til forsegling af presenningen.

Det skriver Landbrugsinfo

- Silage Safe består af silonet, der er forsynet med solide båndstrammere, som betyder, at man kan stramme silonettet til over plastikken og dermed dække ensilagen mere lufttæt til - og at åbne for det, når det er nødvendigt - uden det store arbejde, der skal til, hvis man bruger dæksider, sand eller slanger, forklarer Ole Vad Hansen.

Han demonstrerede Silage Safe i en silo på Fauerby på Grovfoderekskursionen midt i juni. Her kom han bl.a. ind på, at systemet gør det lettere at lægge flere græsslæt ind, da det er nemt at rulle til side og lægge på igen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver LandbrugsInfo.

- Det gør også kvaliteten mere konstant til gavn for køerne, fordi det effektivt hindrer luft i at trænge ind under plastikken. Desuden mindskes spildet, fordi det slidstærke silonet når helt ud til kanten, så man undgår den 20-30 cm brede bræmme af ensilage langs kanten, der ofte går tabt, siger Ole Vad Hansen.

I Danmark har EMKO Handel foreløbig solgt to Silage Safe-systemer.

- Vi håber selvfølgelig på at få endnu mere gang i salget, understreger Ole Vad Hansen, som angiver prisen for Silage Safe til omkring 57 kr. pr kvm afhængigt af siloens bredde