Op mod 500 europæiske mælkeproducenter mødes til tre dages kongres i Kolding med fokus på effektivitet og sammenligning af produktionsøkonomi på tværs af landegrænser.

En af de vigtigste europæiske kongresser for mælkeproducenter inviterer i juni hundredevis af landmænd og rådgivere til tre dage med fokus på effektivitet og sammenligning af produktionsøkonomi på tværs af landegrænser, skriver Landbo Syd.

Op mod 500 europæiske mælkeproducenter og faglige rådgivere mødes i slutningen af juni til den årlige European Dairy Farmers kongres, der i år finder sted i Kolding.

Temaet i år er Efficient farmers on the edge (effektive landmænd på kanten), og det er ikke et tilfælde, at det er Danmark, hvor mælkeproducenter er kendte for at være udviklingsorienterede og omstillingsparate, der huser dette tema.

- Det er en unik chance for at hente inspiration fra ind- og udland og møde entreprenante, løsningsorienterede landmænd gennem en lang række spændende workshops og foredrag i et miljø, hvor debat og dialog er skemalagt og en integreret del af kongressen, siger Thorkild Moos, der er analytiker for den danske del af European Dairy Farmes og kvægchef hos LandboSyd.

rich-media-1
Mælkeproducenter fra hele Europa samlet til mælkekongres sidste år i Spanien. Foto: LandboSyd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På bedriftsbesøg

Ud over indlæg og workshops er bedriftsbesøg en vigtig del af kongressen. Flere af de danske medlemmer af EDF kommer med indlæg om den danske tilgang til temaet, og dertil er der ni landmænd, der viser deres bedrifter frem.

- Her kommer man ud og ser den enkelte bedrift og får samtidig hovedtallene i bedriftens produktionsøkonomi. Så ikke alene får man indlæg på et højt fagligt niveau, men kommer også ud og ser tingene i praksis og får input fra de øvrige deltagere på tværs af landegrænser, siger Thorkild Moos og tilføjer, at kongressen også byder på indlæg fra progressive mælkeproducenter fra Chile og Ukraine.

European Dairy Farmes, EDF, er en medlemsforening, der sammenligner mælkeproducenters produktionsøkonomiske tal og tilbyder sparring på tværs af grænser. Medlemmerne kommer primært fra Europa og Canada. Foreningen drøfter bl.a. hvordan man kan forbedre sin økonomi, effektivitet i mælkeproduktion, lønomkostninger mm.

Kongressen strækker sig over tre dage fra 25.-27. juni 2019.