Tænketanken Frej er med, når 650 øko-jerseykøer lukkes på græs på søndag.

Tænketanken Frej faciliterer mødet mellem land og by, når Frejs frivillige åbner for, at landmand

Søren Madsens 650 økologiske jerseykøer kan komme på græs

Tænketanken Frej arbejder året rundt for at skabe møde mellem land og by gennem landbrugs- og fødevareproduktionen. Det danske landbrug, og især drifter med husdyr, fylder meget i dansk natur og klimaregnskab, men mange danskere oplever, at de er afkoblede fra det. Den årlige økodag er med til at mindske den oplevede afstand ved, at landmænd åbner op for at borgere i hele landet kan bruge deres søndag på at køre på landet for at se køerne danse.

En af de landmænd, som åbner sin drift for gæster til årets økodag, er Søren Madsen. Søren, som ejer gården Salsbjerggård i Næstved, har i den anledning inviteret Tænketanken Frej til at klippe snoren over og at holde åbningstale, når hans over 650 økologiske jerseykøer skal på græs for første gang i år. Søren forventer, at over 4000 danskere dukker op for at se køerne danse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For os i landbruget er det en festdag, når køerne skal på græs. Hvorfor ikke dele den glæde med andre og fremme danskernes viden om landbruget, siger landmand Søren Madsen.

Økodagen er en dag i glædens, fællesskabets og bæredygtighedens tegn. Vi skal i fællesskab blive klogere på fødevareproduktionen for at sikre den vigtige samtale om, hvordan vi bedst kan producere fødevarer fremover. For Søren Madsen er det vigtigt, at det er folk, som deler hans passion for klimaet og fødevarer, der lukker køerne på græs.

- Vi har inviteret Tænketanken Frej til økodagen på Salsbjerggård, da de har en kærren og interesse for god og bæredygtig fødevareproduktion samt gode tanker og gensidig forståelse mellem producenter og forbrugere, udtaler Søren Madsen.