Man skal gøre det, man er god til. Og det skal gøres 100 procent - eller helst endnu bedre.

- Vi har derfor kun fokus på vores 1.200 køer, der står på to bedrifter med hver 600 køer, fortæller Jac Broeders i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markarbejdet og vedligehold af maskinerne har han lagt over i andre hænder til specialister på hver deres felt.

- En maskinstation klarer markarbejdet, og vores lokale AGCO-forhandler klarer al service af vores maskinpark, siger han.

Det tætte samarbejde baseret på gensidig tillid har varet siden 1992, hvor Jac Broeders med sin familie etablerede sig i Danmark med 80 Holstein køer og 55 hektar.

De store smils dag

Jac Broeders og hans forhandler, Kaj Homilius i Rødekro, har fundet de store smil frem. Ikke fordi, de ellers går rundt og er smågnavne. Men fordi, noget helt særligt er sket.

For nylig fik de nemlig at vide fra AGCO's europæiske hovedsæde, at netop Jac Broeders blev årets vinder blandt alle de, der har benyttet tilbuddet om at få udført vinterservice på deres maskiner hos deres AGCO-forhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med til vindertitlen hørte en check på 37.000 gode, danske kroner til yderligere service og udvidet garanti.

- Det passer mig rigtig godt. Montørerne fra Kaj Homilius kommer hver sjette uge og laver service på alle vores maskiner.

- Nu betaler checken noget af regningen for det, lyder det glædesstrålende fra Jac Broeders.

Montørerne er inde i sagerne

Med en konstant vækst i antal køer og jord har Jac Broeders rigeligt at se til. Også fordi, han sidder i bestyrelsen for Landbo Syd og er næstformand i European Dairy Farmers.

- Vi har prøvet selv at have en medarbejder til at tage sig af service af vores maskinpark. Men fandt ud af, at det kan glippe med at gå det gjort til tiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinparken er mere stabil, vi sparer nogle penge og skal ikke tænke over hvornår, der sidst er skiftet olie med videre på maskinerne.

- Det klarer montørerne fra Kaj Homilius uden vores medvirken, fortæller han.

På den måde kan han og de 16 medarbejdere have fuld fokus på at få køerne til at yde optimalt.