Landbrug & Fødevarer advarer de danske landmænd mod at tage imod Animas tilbud om en dusør for at filme produktionen.

Anima er i dag ude med annoncer i flere aviser, hvor de udlover en dusør på 50.000 kr. for at måtte filme en konventionel mælkeproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det advarer Landbrug & Fødevarer nu mod at tage i mod.

- Vi kan ikke anbefale, at man som landmand tager imod tilbuddet fra Anima. Det er rent bondefangeri, for når man først har taget imod pengene, så vil man blive udnyttet i deres kampagner for tid og evighed, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Dømt for injurier

Anima er tidligere dømt for injurier ved brug af billeder fra landbrugsproduktioner.

Det skete bl.a. i 2012, hvor Anima blev dømt til at betale en bøde på 80.000 kr. for at have brugt billeder og video fra en dansk minkfarm og koblet det sammen med dyremishandling.

- Vi er et stolt erhverv, og vi åbner gerne op for offentligheden, så danskerne kan lære mere om vores landbrug, men det bør ikke ske på den her måde, hvor vores billeder kan misbruges i skræmmekampagner, siger Flemming Nør-Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Anima er derimod velkomne til at ringe eller skrive til os ? lige så vel som alle andre, der gerne vil se et landbrug er. Men det skal ske på en ordentlig måde, slutter Flemming Nør-Pedersen.