Danmarks Statistik oplyser i en pressemeddelelse, at nye tal viser, at de danske malkekøer i løbet af de sidste 20 år er blevet mere produktive i forhold til malkekøer i andre EU-lande.

I 2017 producerede en dansk malkeko i gennemsnit 9.600 kilo mælk, hvilket er den højeste produktion i EU. I Nederlandene producerede malkekøerne i gennemsnit 8.700 kilo mælk, og i Storbritannien og Tyskland leverede malkekøerne henholdsvis 8.100 og 7.800 kilo mælk per ko. Det viser beregninger på baggrund af data fra Eurostat.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den meget høje produktivitet hos danske malkekøer skyldes en kombination af godt avlsarbejde, faglig rådgivning og dygtig driftsledelse, oplyser specialkonsulent i Danmarks Statistik, Mona Larsen i pressemeddelelsen.

I forhold til malkekøerne i en række af de østeuropæiske lande - som Polen og Litauen - er produktiviteten generelt højere i de vesteuropæiske lande.

Ifølge Danmarks Statistik er forskellen i mælkeproduktionen for en dansk malkeko og en fra Tyskland er også vokset siden 1998. For tyve år siden producerede danske malkekøer 13 procent mere mælk end de tyske. I 2017 var forskellen 19 procent. Til gengæld er forskellen i effektiviteten hos danske og britiske malkekøer kun steget en anelse fra 13 procent i 1998 til 15 procent i 2017.