Kritikken af Arla fortsætter iI forlængelse af en kraftig kritik af selskabet på Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters generalforsamlng.

I sit seneste ugebrev skriver foreningen, at det har vakt forundring, at gabet op til FrieslandCampinas afregningspris ikke skyldes markedet, men at Arla afregner meget lavt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aktuelt er forskellen i april godt 25 øre, men har været større.

Arrogant ledelse

- Utilfredsheden fortsætter med henvendelser til LDM, og spørgsmålene er blandt andre om ledelsen i Arla Foods overhovedet ved, hvor slemt det står til på bedrifterne. Flere medlemmer føler sig ydmyget, når de giver udtryk for, hvor kritisk situationen er, andre frygter, at fortiede regnskaber og arrogancen i udmeldelserne dækker over en endnu værre situation, skriver Kjartan Poulsen i foreningens ugebrev.

Han er netop på foreningens første bestyrelsesmøde befter generalforsamlingen levet genvalgt som formand.

LDM som skadevolder?

LDM er også blevet gjort bekendt med, at foreningen i flere Arla-sammenhænge er blevet hængt ud som branchens store skadevolder.

- I den sammenhæng må vi melde hus forbi. Så stor indflydelse har foreningen desværre ikke. Dem som mener, at sandheden er skadevoldende, må selv slås med sine samvittighedsproblemer, skriver Kjartan Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fortsætter pres

Han fastslår, at LDM fortsætter sit virke, og foreningen opfordrer til, at medlemmerne også fortsætter deres pres på mejeriet for information og en indsats, der kan bringe afregningsprisen tilbage på ret kurs.