Arla Foods' bestyrelse har besluttet at lukke Brabrand Mejeri, der producerer syrnede mælkeprodukter som yoghurt, skyr og creme fraiche, og overflytte produktionen til en række mejerier i Danmark, Tyskland og Holland. Dette sker for at imødegå et yoghurtmarked, der vækster i Europa, og for at sikre fremtidig kapacitet og en mere ensartet kvalitet af de forskellige syrnede mælkeprodukter. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

- De europæiske forbrugere købere flere og flere yoghurt-produkter, og vi er nødt til at kigge på, hvordan vi kan sikre den fremtidige kapacitet og yoghurt-produkter af høj kvalitet på tværs af de europæiske lande. Da vi ikke har mulighed for at udvide produktionen på Brabrand Mejeri på grund af beliggenhed og omkostninger i produktionsudstyr, flytter vi derfor produktionen ud i nogle kompetencecentre på mejerier fortrinsvis i Danmark, Tyskland og Holland, siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærke danske varemærker bliver fortsat produceret i Danmark

Hovedmængden af den produktion, der flyttes fra Brabrand Mejeri, bliver fastholdt i Danmark på Slagelse Mejeri og Hobro Mejeri for at sikre den høje kvalitet, danskhed og ø-mærket, der kendetegner Arlas yoghurt-produkter. Dette gælder således en række af Arlas kendte danske mærkevarer, herunder 1 liters yoghurt-produkter for Yoggi, Cheasy, A38, Arla Øko og creme fraiche, mens produktionen af mindre produkter med behov for specialforpakning flyttes til Holland og Tyskland.

- Målet er at skabe nogle mejerier, der bliver eksperter på de enkelte produkter både omkring produktionen og udviklingen, fortæller Jakob Bernhard Knudsen.

Medarbejdere hjælpes videre

Lukningen af mejeriet forventes først at ske i midten af 2019, men Arla har valgt at orientere mejeriets 160 medarbejdere allerede nu. Personalet blev orienteret om beslutningen tidligere i dag.

Sammen med fagforeningerne og mejeriets samarbejdsudvalg vil der blive udarbejdet en plan, så de 160 ansatte på Brabrand Mejeri får gode betingelser ? både hvis de vælger at blive indtil mejeriet lukkes i 2019 og for deres videre jobsituation.

- Det er vigtigt for os, at vi hjælper de ansatte på Brabrand Mejeri videre på en god måde enten igennem arbejde på andre af Arlas mejerier eller uden for Arla. Og så er jeg glad for, at vi kan fastholde og udvikle flere arbejdspladser på de danske mejerier, der skal overtage produktionen fra Brabrand Mejeri, siger Jakob Bernhard Knudsen.