Jydeland Maskinfabrik A/S udstiller på NutriFair et repræsentativt udsnit af sit produktprogram af Bobman strømaskiner og redskabsbærere.

Bobman strømaskinerne kan i én arbejdsgang fjerne gammel strøelse fra sengebåsene i kvægstalde, rense spaltegulvene og strø ny strøelse og desinfektionsmiddel. Det betyder både, at der spares tid, og at personalet slipper for det hårde fysiske arbejde med disse daglige arbejdsopgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden spares der strøelse, fordi Bobman strømaskinerne spreder strøelsen i et helt jævnt og ensartet lag uden at bruge for meget.

Fokus på brugervenlighed

Jydeland Maskinfabrik har stor fokus på brugervenligheden for de populære strømaskiner. Derfor er der lagt vægt på enkelhed i designet, uden at der gås på kompromis med hensyn til maskinernes funktionalitet.

- Vi har dokumentation for, at man med en Bobman strømaskine i kostalden kan reducere celletallet og herved forbedre mælkekvaliteten, påpeger Morten Uhrskov le Fevre, ansvarlig for produktionen på Jydeland Maskinfabrik.

- Der opnås også et markant løft i klovsundheden, da strømaskinerne giver en grundig rengøring af såvel sengebåse som gangarealer, siger han og fortsætter:

- Den gode staldhygiejne bidrager desuden til at hæmme udbredelsen af digital dermatitis. Rene, velstrøede sengebåse sikrer også, at køerne får den hvile, de har behov for. Resultatet er, at de bliver mindre stressede og syge og derfor yder bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem typer strømaskiner

Jydeland Maskinfabrik producerer og markedsfører fem forskellige typer af Bobman strømaskiner:

Den selvlæssende type SL har kapacitet til 1.000 liter snittet halm, savsmuld eller lignende og er udstyret med hydraulisk kost og skraber.

Type Comfort er også selvlæssende og kan strø en blanding af snittet halm, kalk og vand - eller fiberstrøelse iblandet gips.

Bobman S strømaskinen kan rumme op til 900 liter snittet halm eller savsmuld. Den leveres også med kost og skraber og fås med enten 1- eller 3-hjulstræk.

3-hjulstræk som standard

Også den selvlæssende type FL strømaskine er udstyret med kost og skraber og kan medbringe op til 600 liter strøelse. Den har 3-hjulstræk som standard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig kan nævnes den kompakte og manøvredygtige Bobman Feeder strømaskine. Den lægger strøelsen ud med et bånd, som sikrer en jævn fordeling af strøelsen. Kapaciteten er 600 liter, og maskinen kan fås som selvlæssende.

Indenfor redskabsbærere tilbyder Jydeland Maskinfabrik typerne Bobman Pro samt Bobman Promax. Redskabsbærerne kan monteres med forskellige redskaber til anvendelse i kvægstalde, eksempelvis en roterende snegl til at skubbe foder ind på foderborde.