Er man på udkig efter enkle og tidsbesparende løsninger til mælkefodring af små kalve, så kig forbi hos Arentoft Agro på NutriFair.

Firmaets hovedprodukt er det flydende, vallebaserede og syrnede mælkekoncentrat Prominend, der har et tørstofindhold på 37 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden udfodring skal der tilsættes koldt vand, så tørstofindholdet i den færdige blanding reduceres til 12-13 procent. Efter de første fem dage tildeles mælkekoncentratet ad libitum, hvilket giver en høj tilvækst.

Prominend mælkekoncentratet leveres i éngangsbeholdere med enten 1.250, 625 eller 250 kg. Engangsbeholderne er udstyret med en praktisk aftapningshane.

For at få éngangsbeholderne op i en højde, så man nemt kan komme ind under aftapningshanen med en mælkefodringsvogn, kan Arentoft Agro også levere kraftige, 1,5 meter høje stålstativer til at sætte beholderne på.

Husk råmælken

Indehaveren af Arentoft Agro, Jilke Arentoft, driver selv en stor produktion af slagtekalve. Han minder om, at det er meget vigtigt at sørge for, at kalvene får en god opstart på livet ved at tildele dem fire liter råmælk af høj kvalitet indenfor to timer efter fødslen.

Arentoft Agro sælger også elektrolytblanding til opstart af småkalve. Der medfølger en opskrift til korrekt brug af elektrolytblandingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaets produktprogram omfatter blandt andet også forskellige typer af suttespande og 120 liters tønder med kalvesutter. Hertil kommer kalve-inventar, som er flytbart, så der kan spares tid.

Som noget nyt er der nu mulighed for at få oprettet en konto hos Arentoft Agro. Betaling kan ske ved levering af tyrekalve til firmaets egen slagtekalveproduktion.