Datamanagment er et program, som er resultatet af et samarbejde mellem den tyske producent af blandt andet finsnittere, Claas, samt danske Seges.

- Programmet overfører automatisk udbyttedata fra Claas-maskinerne til Dansk Markdatabase, fortæller Mike Jørgensen fra Seges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at man vil kunne gøre brug af markgrænserne fra EU-ansøgningen, som overføres direkte i Claas Telematics system, og returneret med udbyttetal og tørstoftal på markniveau

- Det betyder, at snitteren automatisk, og uden at der skal foretages indviklede indtastninger, sender udbyttedata til databasen. Maskinføreren skal blot koncentrere sig om kørslen og selvfølgelig løbende foretage kalibrering af udbyttemåleren, fortæller Mike Jørgensen.

Rigtig mange maskinstationer har allerede fuldmagt til deres kunders bedrift, hvilket gør, at data hurtigt og enkelt kan overføres til landmanden. Man kan således senere i ro og mag hente data til Mark Online og DMS, hvor de omregnes til FEN. Med den fremgangsmåde er det muligt hurtigt at få et overblik over høstede foderenheder på de enkelte slet i de enkelte marker.

Lettere håndtering

Tyske Claas tilbyder programmet Telematics til alle nyere Jaguar-finsnittere, og for at bruge DataMangement, skal finsnitteren være udstyret med udbyttemåler samt Telematics, men hos Claas fortæller man, at hvis med det den rette version af Telematics, kan finsnitteren allerede registrere udbytter på markniveau og dermed sikre, at tallene er tilgængelig på brugerens pc eller mobile enhed. Det nye samarbejde gør det blot langt lettere at håndtere de efterhånden større mængder data, som opsamles fra marken.