Trods en lobbyindsats over for miljø- og fødevareministeren, lykkedes LDM ikke at få en ophørsordning.

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har haft kontakt til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen flere gange for at få afværget den tiltagende krise i mælkeproduktionen.

Men der har også været andre forbi ministeren med andre synspunkter end LDM's.

- Intervention er mere indgribende i det frie marked, end en ophørsordning ville være.

Kjartan Poulsen, formand LDM

- Det var tydeligt, at også andre organisationer havde haft kontakt med ministeren. Man kunne næsten genkende Landbrug & Fødevarers argumenter for at bevare og udvide EU's interventionssystem som en del af det frie marked, sagde formand Kjartan Poulsen i sin beretning på foreningens generalforsamling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ophør mindre indgribende

Han tilføjede, at han synes, det er dygtigt gjort at få ministeren overbevist om, at intervention er en del af et frit marked.

- Sådan er det jo ikke. Intervention er mere indgribende i det frie marked, end en ophørsordning ville være, sagde han.

Andre lande kæmper

Bestyrelsen for LDM ser med bekymring, at fødevareministeriet håndhæve EU's intervention som eneste krisemiddel.

- Samtidig er konkursraten blandt mælkeproducenter i EU rekordhøj, og vi kan konstatere, at andre af EU's store mælkeproducentlande fægter med arme og ben for at redde deres egen mælkeproduktion.

Der er ingen af os, der er samlet her, der er i tvivl om, hvor stor betydning landbruget har for Danmark. Desværre er det ikke et emne, der reelt optager politikerne ret meget, konstaterede Kjartan Poulsen.