Da Arla fremlagde regnskab for 2016, kom det frem, at bestyrelsen for mejeriet anbefalede at fravige konsolideringspolitikken for at hæve efterbetalingen.

Hvis bestyrelsens anbefaling bliver vedtaget, kommer efterbetalingen i gennemsnit til at være omkring én eurocent pr. liter mælk leveret i 2016. Selvom Arla kalder det for en forhøjet efterbetaling, er det ifølge Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, i virkeligheden et tegn på, at Arla holder, hvad de lover.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bestyrelsen fastholder den efterbetaling, som man har lovet til landmændene, og det kan jeg kun bifalde, siger Kjartan Poulsen, som understreger, at efterbetalingen på én eurocent er ekstremt vigtig:

- Det har været et ekstremt dårligt år, og derfor skal vi også have pengene ud til landmændene. Den ene eurocent, som man har lovet, har folk stående i budgetterne, og hos banken bliver man målt på, om man opnår sine budgetmål. Det ville være katastrofalt, hvis det var vores egne, der skulle være med til at vælte budgettet. Derfor kan jeg kun bifalde, at bestyrelsen tager det ansvar og foreslår at fastholde den lovede efterbetaling, siger han.