Hvordan kan mejerigiganten Arla blive en del af en fremtid med mere bæredygtig mad?

Det er et af spørgsmålene, når studerende, forskere og fødevarevirksomheder fra hele verden samles i Danmark / Aarhus 31. august i år til den nye begivenhed Innovatefood.dk. Centrum for de to dage er 12 virksomhedsudfordringer, og Arla er først på banen med en case.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes, ifølge Arlas Vice President for CSR, Kristian Eriknauer, at Arla ser mere bæredygtige fødevarer som afgørende for branchen, der udgør 25 procent af Danmarks vareeksport.

- Vi står overfor en global fødevareudfordring, som kræver en ændring af vores fødevaresystem og fødevareforbrug for at sikre en mere bæredygtig fremtid - og her er landbrug en af de større bidragsydere til den globale opvarmning, siger Kristian Eriknauer.

Han har valgt Innovatefood.dk som det åbne forum, der kan levere nye løsninger til Arla:

- Vi tror på at bæredygtigt producerede mælkeprodukter kan bidrage til en bæredygtig kost i fremtiden med alt det gode, der er i mejeriprodukter, men vi har brug for inputs og ideer til hvordan vi kan udvikle og kommunikere dette. Og det tror vi på, at Innovatefood.dk - med et internationalt miks af talent, eksperter og industri - kan levere.

Ifølge leder af Innovatefood.dk, Nikolai Milman er det netop fokus på at skabe innovation gennem industrien, der adskiller begivenheden fra mange andre initiativer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På Innovatefood.dk er det de store og små virksomheders udfordring, der er udgangspunktet, fordi det er i virksomhederne, at innovation bliver til virkelige produkter, der rammer forbrugerne og skaber vækst og arbejdspladser, siger Nikolai Milman.

Behandlingen af casen vil foregå i et unikt åbent-innovations set-up, hvor både et ekspertpanel og en gruppe udvalgte studerende vil bearbejde udfordringen. Her vil rekrutteringsbureauet Foodjob stå for at skræddersy de rette hold af studerende.

Innovatefood.dk finder sted midt i den danske fødevarehøjtid, der i Aarhus omfatter Food Festival, Aarhus Festuge, European Food Venture Forum og Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 samt i København Copenhagen Cooking og Better Food for More People.

Danish Food Cluster er vært for eventet og bag sig har de en stærk partnersammenslutning bestående af Aarhus Universitet, Foodjob.dk, Region Midtjylland, Innovationsfonden, Danish Crown, Arla, VisitAarhus, FoodTech 2018, Landbrug & Fødevarer og Invest in Denmark.