Bovi har i september besøgt en af de godt 30 bornholmske mælkeproducenter, der alle leverer deres mælk til Bornholms Andelsmejeri.

En af de afgørende faktorer for de bornholmske mælkeproducenter er øens andelsmejeri.

- Vi er ikke så glade for at sammenligne os for meget med mælkeproducenter i resten af landet, for vi får lidt mere for mælken, og derved har vi det meget lettere end vores kollegaer på fastlandet siger Carsten Nielsen, Østre Pilegård, Klemensker.

- Vores mejeri er virkelig professionelt, og der produceres oste, som er anerkendt i hele verden, fortsætter han.

Mejeriet modtager alt den mælk, der produceres på øen, og en klar fokus på osteproduktion har givet dem muligheden for at udbetale ekstra for den indvejede mælk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lang proces med ny stald

Carsten Nielsen driver sammen med sønnen Kim bedriften Østre Pilegård ved Klemensker. Begge er rigtig godt tilfredse med den nye stald, som i dag huser deres mælkeproduktion.

Det hele er overvejet, og selvom stalden er ny, er der ikke altid valgt de mest avancerede løsninger.

- Vi ved, hvordan køerne skal passes, og vi ved, hvad der fungerer, så vi har ikke haft et ønske om alt for meget teknik, da den slags jo bare går i stykker, siger Kim Nielsen.

Gården blev købt for cirka 40 år siden, hvor Carsten Nielsen overtog den med 40 hektar jord og ingen mælkeproduktion. Op igennem årene har han løbende udviklet gården til det, den er i dag.

Den nye stald, som nu rummer køerne på Østre Pilegård, stod klar den 1. december 2014, og i dag er pladserne næsten fyldte.

- Vi regner med, at stalden er fyldt i første halvdel af 2017, fortæller Carsten Nielsen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere om Østre Pilegård i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 13. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.