Hos Kverneland fik man i September 2015 lavet en fornyelse af import aftalen med den tyske fodervognsproducent Siloking.

Tidligere har det været Kverneland Group der har varetaget import aftalen med Siloking, men nu er en lokal aftale med det danske salgsselskab, Kverneland Group Danmark kommet i hus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er uhyre vigtigt for os at landmanden føler sig tryg og kan få fodret sine dyr hver dag.

- Torben Hehr Westergaard, produktchef for feeding hos Kverneland Group Danmark

Store fordele.

- En af de store fordele er den direkte kontakt vi nu har med fabrikken. Responstiden er hurtigere, og det er et must for en professionel leverandør af foderteknologi til de danske mælkeproducenter.

Også leveringstiden på sliddele er reduceret. Vi har lavet en aftale med det svenske salgsselskab, om et fælles lager af slid og reservedele. Dette lager ligger i skandinavien, så reaktionstiden bliver afkortet meget, lyder det fra Kverneland.

Professionelle Feedingcentre

Godt 30 forhandlere er i dag Kverneland forhandlere. Men kun en håndfuld er Feedingcentre, og kan dermed sælge og servicere fodervogne fra Siloking, gennem Kverneland.

- Det er uhyre vigtigt for os at landmanden føler sig tryg og kan få fodret sine dyr hver dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at specialisere vores forhandlere og de værksteder der håndterer vores foderudstyr, opnår vi en langt større tilfredshed hos kunderne. Og det er tydeligt at mærke, siger Torben Hehr Westergaard, produktchef for feeding hos Kverneland Group Danmark.

- Samtidig giver vi også de kunder, der kører selvkørende fodervogn, mulighed for at få en selvkørende vogn stillet til rådighed, hvis der skulle komme et nedbrud. På den måde sikrer vi vores kunder, at de kan få fodret med det samme udstyr, som det de arbejder med til dagligt. Det samme gælder i øvrigt de bugserede vogne.

Mange vogne

Konceptet fra Kverneland er faldet i god jord hos de danske landmænd.

- Vi giver dem en tryghed, som ikke bare er salgsgas. Vi står bag produkterne og er prompte klar med en erstatningsvogn hvis det ikke er noget vi kan løse med det samme, siger Torben Hehr Westergaard.

Det giver tryghed hos landmanden men også hos baglandet, eksempelvis den finansielle verden. - Vi er ganske godt bekendt med situationen hos de danske mælkeproducenter, lyder det fra Torben Hehr Westergaard, og han fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal tilpasse os det marked vi er i, og vi har derfor for eksempel valgt ikke at bruge penge på messer og udstillinger her i vinter, men i stedet for bruge pengene der hvor der er brug for dem, hos landmanden.

Og det har resulteret i et stort antal bugserede, og ikke mindst selvkørende blandere som skal leveres til danske landmænd her i første kvartal af 2016.

Godt startskud i 2016

Kverneland strømaskinerne som er produceret i Kerteminde, er kommet godt fra start i 2016.

- Vi har solgt noget mere end budgetteret ind til videre, og efterspørgslen fortsætter, siger Torben Hehr Westergaard

Specielt de to store bugserede maskiner har der været stor efterspørgsel efter fra Kverneland. Tre kubikmeter 853 PRO og seks kubikmeter 856 PRO har i år været fast-runnere til det danske marked. Men også den liftophængte 852 sælger stadig godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En kastelængde på op til 25 meter, med en 310 graders drejbar tud giver en stor frihed. Det letter arbejdet med strøningen meget, og med den store kastelængde på Kverneland maskinerne, så kan langt det meste af strøarbejdet klares fra foderbordet.