Strautmann har udviklet nye snegle til sine fuldfoderblandere. Det skulle både give hurtigere blandetid, bedre blandekvalitet og spare diesel.

Ingemann Larsen viste på Farmertech en blandesnegl med en helt ny udformning til Strautmanns fuldfoderblandere.

Sneglens vindinger har fået en række knæk - elle buler, om man vil - og det ser umiddelbart specielt ud, men har ifølge den danske importør en række fordele.

Per Larsen, medindehaver af firmaet Ingemann Larsen, der er den danske Strautmann-importør, fortæller, at denne detalje på sneglene betyder, at materialet luftes mere, og at blandetiden bliver kortere.

- Kvaliteten går op, og dieselforbruget går ned, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gennemtestet

Per Larsen fremhæver, at Strautmann allerede har testet princippet i mere end et år, og at resultaterne er gode.

- Det er noget, Strautmann selv har udtænkt og valgt at udvikle. Hverken vi eller vores kunder har efterlyst nye snegle, for vi har altid ligget i den bedste ende, når man har testet blandekvalitet, siger Per Larsen.

Slidstål

En anden nyhed fra Strautmann, som nu vises i Danmark, blev allerede lanceret på Agritechnica i november. Det drejer sig om, at sneglene nu kan forsynes med rustfrit højstyrkestål som en sliddel.

- Normalt har en snegl en levetid på omkring 10 år, men med dette slidstål kan man forlænge levetuiden betydeligt, siger Per Larsen.

Han kan dog ikke sætte et præcist åremål på, men han er sikker på, at sneglenes levetid nu bedre kommer til at matche levetiden på resten af vognen. Det har nemlig hidtil været sneglens levetid, der har været begrænsende.

Også gamle vogne kan nu levetidsforlænges med de nye snegle.

Endelig kan der tilkøbes magneter til de nye snegle.

- Det er noget flere og flere kunder er begyndt at efterspørge, siger Per Larsen.