Et netop offentliggjort regnskab fra Arlas vigtige datterselskab, Arla Foods Limited, viser et stort underskud. Det skriver Jyllands-Posten.

Arla Foods Limited står for størstedelen af Arlas aktiviteter i Storbritannien, og regnskabet viser, at virksomheden i 2014 havde et underskud før skat på 924 millioner kroner, mens underskuddet i 2013 var på 197 millioner kroner. Udover underskuddet på driften har der også været store underskud i de pensionsordninger, der dækker Arlas britiske medarbejdere. Disse underskud skal Arla også dække.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jyllands-Posten har det påvirket indtjeningen i Arla Foods Limited, at Arla i 2013 og 2014 har optaget flere tusinde britiske mælkeproducenter som andelshavere. Når det er sket, har det medført, at mælkeproducenterne skulle modtage en højere afregning end tidligere. Den konstruktion er ikke noget, der vækker glæde hos Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter:

- Det er klart, at Arla taber penge i Storbritannien, når man er nødt til at betale alt for meget for den mælk, man køber. Traditionelt har landmændene i Storbritannien altid fået en lavere mælkeafregning, men nu er der skabt en tåbelig konstruktion, som medfører, at Arla må betale de høje kontinentale priser for den mælk, de britiske landmænd leverer. Systemet er selv sagt en kæmpe gevinst for de britiske landmænd, men taberne er blandt andet os - de danske landmænd, som nu skal være med til at finansiere et løft af mælkeprisen i Storbritannien,« siger Kjartan Poulsen, formand i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter til Jyllands-Posten.