MRSA hos mennesker stammer ikke kun fra grise. Ny forskning sporer MRSA-smitte til køer, og denne viden kan hjælpe forskere til at forstå smittevejen.

Forskere fra Dansk Serum Institut i samarbejde med udenlandske forskere har sporet en ny type af MRSA tilbage til køer. Det skriver foodculture.dk.

- Med dette forskningsresultat har vi fået opbygget større viden om, at sammenspillet mellem dyr og mennesker er større end tidligere antaget, og det giver måske en forklaring på, hvor en af de større menneskebaserede kilder til MRSA stammer fra, siger Anders Rhod Larsen, afsnitsleder for stafylokok-laboratoriet på Dansk Serum Institut.

MRSA smitter ikke direkte fra ko til menneske. Alle mennesker har stafylokokker på huden, og der sker hele tiden smitte med stafylokokker både mellem køerne selv og mellem køer og mennesker. Problemet opstår først, når stafylokkerne kommer ind i menneskekroppen.

- Koen er ikke bærer af MRSA-stafylokokken. Det er i menneskekroppen, at stafylokokken fra koen muterer og udvikler sig til MRSA og kan blive farlig, forklarer Jørgen Katholm, dyrlæge og konsulent i Videncenter for Landbrugs kvæg-afdeling, til foodculture.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce