Det kan åbenbart bedre betale sig for Arla at flytte en produktion af specialoste fra et lille ostemejeri i USA til Gjesing i Danmark, for derefter at fragte de samme oste tilbage til det amerikanske marked.

- Set fra et overordnet Arla-perspektiv er det mere enkelt og effektivt for os at producere skimmeloste til USA på Gjesing Mejeri, siger Arlas direktør for det amerikanske marked, Susie Møller Hjorth i en pressemeddelelse, som Arla har udsendt i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lukningen af mejeriet i Muskegon, Michigan med i alt 20 medarbejdere kommer efter en periode med faldende salg af mejeriets skimmeloste, som udelukkende sælges på det amerikanske marked, hedder det endvidere i pressemeddelelsen.

- Selvom mejeriets kapacitet er forholdsvis beskeden, har det været svært at udnytte kapaciteten fuldt ud, siden mejeriets produktion af havarti blev overført til Arlas større amerikanske mejeri i Hollandtown, Wisconsin i 2007, forklarer Susie Møller Hjort.

Hun beklager, at lukningen vil betyde afskedigelser:

- Det er naturligvis trist for medarbejderne i Muskegon, men vi står klar til at assistere dem med hjælp til at komme videre, siger hun.

Nye, danske arbejdspladser

Ifølge Arlas pressechef Theis Brøgger betyder det dog samtidigt, at fire nye arbejdspladser vil blive skabt på Gjesing Mejeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lukningen af mejeriet i Muskegon bliver gennemført i løbet af efteråret 2012 og berører udelukkende produktionen af skimmeloste, og det betyder ifølge Arla, at produktionen af gule oste på Arlas mejeri i Hollandtown ikke påvirkes.