Stigende kødpriser og stor interesse for at bruge dyrene til naturpleje er hovedårsagen til de positive forventninger til økonomien i kødkvægproduktionen.

Det fortæller Jørgen Skov Nielsen, landskonsulent i Videncentret for Landbrug, Kvæg, til vfl.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kødpriserne har nået et fornuftigt niveau, og vi forudser, at de vil stige yderligere i de kommende år. Det viser prognoser såvel fra brancheorganisationen samt fra slagteriet Danish Crown.

- De forbedrede priser skyldes blandt andet, at markedssituationen er ændret markant. Efterspørgslen på oksekød er steget. Og Argentina og Brasilien, som vi tidligere har importeret meget oksekød fra, har i stigende grad selv brug for kødet, og det er med til presse priserne op, siger Jørgen Skov Nielsen og fortsætter:

- Samtidig er der stor fokus på at bruge kødkvæg til naturpleje. Kvæg og andre husdyr har en vigtig rolle ved at afgræsse enge, moser og overdrev, og kødkvæg er på mange måder ideelle som naturplejere. Forventningen er, at der via forskellige støtteordninger bliver mere økonomisk rentabelt at pleje naturen på den måde.

- Sørger kødkvægsproducenterne samtidig for at blive selvforsynende med foder, så er der basis for en rigtig fornuftig økonomi i produktionen i de kommende år, siger han til vfl.dk.