Ifølge Dieter Hahn fra Compex-Gruppen er der et tørstoftab på op mod 10 procent ved en normal ensilering, og derfor anbefaler han firmaets nye serie af ensileringsmidler, som er specielt udviklet til at minimere tørstoftab under lagring og ved udtagning og efterfølgende udfordring til køerne.

Han fork,larer, at der er tilsat ekstra enzymer, som forbedrer fordøjelsen af restplanten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye serie af ensileringsmidler består af fire produkter: Advance Græs, Advance Majs, Advance Kernemajs og Advance Helsæd.

- Advance-midlerne udmærker sig på tre områder. Der sker en hurtigere fermentering i kraft af to forskellige mælkesyrebakterier, og der sker en nedsat varmedannelse på grund af indeholdet af bakterier, der producerer eddikesyre ved åbning af stakken, og endelig opnår man en forhøjet fordøjelighed på grund af enzymer, der nedbryder cellevæge i restplanten, fortæller Dieter Hahn.

De to mælkesyrebakterier, som skal sikre den hurtige og gode ensilering, hedder Pediococcus, som er aktiv ved høj pH, og Lactobacillus plantarum, som skal fuldende processen, så ensilagen kan opbevares stabilt.

Dieter Hahn nævner også andre fordele ved Advance-midlerne.

Han henviser til, at Landwirtschaftskammer i Hessen har målt 12 procent mere biogasudbytte ved brug af Advance Majs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Dieter Hahn må midlet også anvendes af økologer.