Der er kappet af højden på de nye knækstyrede læssemaskiner i Schäffers SLT-serie. Alle syv modelvarianter er under to meter - endda under 190 centimeter for modellerne op til 30 hk.

Schäffers læssemaskiner sælges i Danmark af Helms TMT Centret, og det er her man i tæt samarbejde med fabrikken har fået udviklet en SLT-model med en total højde med FOPS-bøjle på 190 cm. De øvrige nye modeller er Schäffer 2024 SLT med 24 hk og 2030 SLT med 30 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinen er simpelthen komprimeret og motoren rykket lidt bagud. Det er sket på en måde, så vi holder vinklerne. Det betyder, at der er fuldstændig den samme kørestilling for føreren, så der er fortsat god plads til en fører på to meter, og SLT-modellerne er endda lidt lettere at stige ind og ud af. Ændringerne af opbygningen påvirker heller ikke præstationer eller manøvredygtighed, fortæller Kristian Helms fra Helms TMT Centret.

- Vi har haft de danske minkhaller for øje, da vi definerede kravene til de nye SLT-maskiner. Der er ofte lave adgangsveje, så det har været vigtigt at holde totalhøjden under to meter, men der er samtidig brug for den velkendte løftekraft, løftehøjde og brydekraft. SLT-modellerne er nu nede i en totalhøjde, der svarer til de skridstyrede læssemaskiner, som nogle har foretrukket på grund af adgangsforholdene, siger Kristian Helms.

Modellerne vejer fra 1700 kg til 2380 kg og har alle en løftehøjde på 2,80 meter som standard med mulighed for forøgelse til 3,06 meter. Alle modeller leveres i varianter på under én meters bredde.