Når jerseytyrekalve fødes i økologisk landbrug bliver 63 procent af dem slået ihjel. Det sker, fordi kun køerne kan bruges i malkeproduktion, og tyrekalvenes kød bliver alt for dyrt for forbrugerne. Til sammenligning slås 78,8 procent af de nyfødte jerseytyrekalve ihjel i konventionelt landbrug.

Det skriver DR som en optakt til DR2-programmet ved navn Fedt, Fup og Flæskesteg, der sendes søndag aften. Programmet går i kødet på økologisk landbrug og undersøger, hvordan det står til med dyrevelfærden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt, helt forkert at aflive et dyr som ingenting fejler. Jeg synes, det virker destruktivt, siger den økologiske landmand Jens Christian Mathiasen, som har cirka 190 jerseykøer.

Alligevel må han jævnligt aflive nyfødte tyrekalve.

Nogle økologer prøver at opdrætte kalvene og sælge kødet som en delikatesse. Men forbrugerne er ikke villige til at betale prisen for kødet. Og så bliver økologerne nødt til at skaffe sig af med tyrekalvene.