Trækstangen indstilles fra blandevognens styreboks i traktorens førerkabine. En hydraulisk dæmperfunktion opfanger stød og hop. Ifeølge producenten forbedrer det førerkomforten og skåner traktoren og blanderen.

Mælkeproducent Per Warming, som har en stejl nedkørsel lige uden for stalden, har tidligere haft store problemer med sin tre-akslede blander.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi første gang skulle køre ud af stalden med den nye tre-akslede blander, løftede den bagenden af den 150 hestekræfter store traktor. Det var med andre ord umuligt at køre ud af stalden med blanderen, medmindre vi fik løst problemet på en eller anden måde, fortæller Per Warming, der har 240 sortbrogede malkekøer på Gl. Sognefogedgaard.

Blanderen står vandret

Han drøftede problemet med JF-Stoll, som allerede arbejdede på udviklingen af en hydraulisk affjedret, indstillelig trækstang. Nu blev Per Warming involveret i færdigudviklingen af trækstangen, som blev monteret på hans nye VM 32’er.

Trækstangen, der er bevægelig op/ned, er udstyret med to hydrauliske cylindre, en på hver side. 

- Nu kan vi køre ud af stalden og ned ad den stejle nedkørsel lige uden for, uden at det giver problemer af nogen art. Den bevægelige trækstang følger bare med nedad, når traktoren kører ud på nedkørslen, mens blanderen stadig står vandret inde på enden af foderbordet, forklarer Per Warming.

- Desuden kan trækstangen indstilles, så blandervognen holder vandret under blanding. Det er vigtigt, da det giver en bedre og mere ensartet blanding.