Fødevareministeriet uddeler 90 millioner kroner til bæredygtig landbrugsproduktion under navnet Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP).

Et af de projekter, der modtager støtte, går ud på at forbedre udnyttelsen af kvægfoder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder færre drivhusgasser og mere mælk for de samme penge. Her har projektgruppen som mål at blive internationalt førende inden for proces og teknologi - og dermed øge dansk mælkeproduktions konkurrenceevne. Et vigtigt krav til de projekter, vi vælger, er, at de - udover at inspirere fødevaresektoren generelt - formår at omsætte ny viden og nye metoder til konkrete og gunstige forretningsprojekter, fortæller bestyrelsesformand for GUDP, Tom Knutzen.

Til nye og innovative projekter har regeringen afsat knap 200 millioner kroner om året. Projekterne skal have fokus på bæredygtighed, effektivitet og værditilvækst, og til at finde de bedste af dem har Fødevareministeriet etableret en ekstern bestyrelse.  

Bestyrelsesformanden er meget optimistisk i forhold til de 19 projekter, der nu får tilsagn i årets første ansøgningsrunde.

- Projekterne peger tilsammen på løsninger til en mere holdbar og effektiv fødevareproduktion, der skal mætte mange munde, give flere valgmuligheder og være bæredygtig. Det er tredje gang, puljen er i spil, og vi ser en stigning i ansøgninger af høj kvalitet – og de overstiger langt vores økonomiske formåen, siger Tom Knutzen.