Mælk indeholder tilsyneladende stoffer, der kan bidrage til at holde kropsvægten nede

Forskere fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet går nu i gang med at undersøge, om mælk indeholder stoffer, der kan virke slankende. Det oplyser DJF.

Nye undersøgelser viser, at mælk og mælkeprodukter kan regulere, hvor meget energi kroppen optager og forbruger. Det ser ud til, at det delvis skyldes det forhold, at calcium i mælken kan binde fedt i tarmen, så fedtet ikke optages i kroppens fedtceller.

Sødmælk påvirker fedtoptag

Noget tyder også på, at sødmælk indeholder et eller flere stoffer, som enten direkte eller via tarmfloraen påvirker fedtoptag og fedtmetabolismen, og dermed kan være med til at regulere kropsvægten. Denne effekt er ikke lige så udtalt i skummetmælk. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det femårige projektet er støttet med 19,6 millioner kroner fra det Strategiske Forskningsråd og med midler fra Mejeribrugets ForskningsFond. Det udføres i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Göteborg Universitet, Beijing Genomics Institute i Kina, det norske National Institut for Ernærings- og Fisk- og skaldyrforskning samt Arla Foods. Hos Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet bliver der knyttet to ph.d.-studerende til projektet.