Indkøbt protein er dyrt og gavner ikke klimaet. Men ved at optimere på slætstrategi og græsblandinger får du mere mælk i tanken og færre udgifter til supplerende protein.

Proteinpriserne er høje på både økologiske og konventionelle proteinkilder. 1.000 gram konventionelt suppleringsprotein koster cirka 5 kr, og det økologiske koster cirka 12 kr/kg. Derfor kan der være god økonomi i at nedsætte behovet for indkøbt protein ved at forøge græsensilagens proteinindhold og køernes optagelse af den samlede mængde græsensilage.

Det kan du gøre ved at tilpasse slætstrategien og vælge græsblandinger, der passer til din bedrift og fodersituation. Se ikke alene på græsarter, men også på græssorter.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.