Videospil-eksperter er blevet bedt om at hjælpe mælkeproducenter og dyrlæger med at udvikle en teknologi, der kan genkende mønsteret i malkekoens pels og derefter vise dyrets sundhedsstatus.

Kunstig intelligens (AI) og augmented reality (AR) er nyttige teknologier, der også kan finde anvendelse i mælkeproduktionen. Et nyt engelsk forskningsprojekt kaldet SmARtview er stablet på benene af virksomhederne Agri-EPI Centre, der udvikler landbrugsteknologi, og dyrlægegruppen UK Veterinary Group VetPartners. De to virksomheder har henvendt sig til en helt ny type samarbejdspartner, nemlig eksperter fra den prisbelønnede spiludvikler-virksomhed Pocket Sized Hands og Abertay University's School of Design & Informatics.

Den usædvanlige sammensætning af projektdeltagere har til formål at udvikle et system, der er baseret på AI, og som kan genkende hver enkelt ko på dens mønster i pelsen. Og ved at kombinere dette med et AR-headset kaldet HoloLens kan brugeren få vist data i realtid om dyrets sundhed og produktivitet.

- Det smukke ved projektet er, at det kombinerer landmændenes og dyrlægernes erfarne blikke for koens tilstand med real-time data.

Duncan Forbes

Ind i en ny æra

Projektet er blevet til på initiativ af Agri-EPI's innovations-afdeling. Lederen af virksomhedens mejeri-sektion, Duncan Forbes, siger:

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind