Mange bedrifter har potentiale til en større mælkeydelse og en bedre foderøkonomi, der kan forløses gennem et større fokus på fordøjelighed og proteinindholdet i græsset samt kløverandelen i græsmarken.

Der er stort fokus på proteinforsyningen til malkekøerne. Dels er der et mål om at sænke den samlede forsyning, men også overgangen til non-GMO-fodring bringer proteinforsyningen på dagsordenen.

Mange mælkeproducenter ønsker at øge selvforsyningen med protein. Kløvergræsset og kvaliteten af denne er et centralt punkt i proteinforsyningen. Og der er penge at hente ved at vælge de bedste sorter.

Kløvergræsset og kvaliteten af denne er et centralt punkt i proteinforsyningen. Og der er penge at hente ved at vælge de bedste sorter.

Tom Vestergaard

Analyser af kløvergræsset viser store variationer inden for alle slættene. Analyserne varierer eksempelvis fra 10 til 20 procent protein, og der er stor forskel på kløvergræssets bidrag af protein og energi i den samlede foderration.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind