Hos os er vi gået ind i en stille periode, som giver tid til refleksioner og som giver os mulighed for at planlægge det kommende år.

Alle dyr er kommet på stald, og vi er i gang med at klippe dem. Et mildt efterår har gjort, at kvierne har afgræsset helt til nu. Stalddøren har stået åben, og vi har suppleret med foder inde. De kan selv vælge om de vil være inde eller ude, og de er stort set ude hele tiden trods det til tider svingende vejr.

Hvis vi reflekterer over året, er der 3 temaer som har fyldt meget hos os. Det er etablering, økologisk proteinforsyning og jerseyopdræt.

Vi tror på en ydelsesstigning på 500 kg EKM. Det mener vi er realistisk, specielt med den gode grovfoderavl og når vi nu har trimmet besætningen og virkelig fået ryddet op i slagtekøerne.

Søren Bonde Møller

Overtog familiegården

Vi overtog bedriften efter min far 1. november 2019. En proces der for mig har været undervejs i et stykke tid. Det startede vel helt tilbage, da jeg lavede min etableringskonto som 14-årig. I mine konfirmationssange står der skrevet, at jeg skulle arbejde med tal og måske ende i en bank. Interessen for landbrug har altid været der, og jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget indenfor landbrug. Så efter endt handelsskole tog jeg på studenterforløb på Gråsten Landbrugsskole, og siden har interessen for at blive selvstændig landmand tiltalt mig.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind