Dyrlæger på bustur blev klogere på græssets muligheder i den danske kvægproduktion.

Græs er som afgrøde kommet i fokus, da græs giver et positivt bidrag til såvel miljø som klima. Ned mod vådområder optager og udnytter græs mange næringsstoffer fra den øvrige markdrift før de kommer i vandmiljøet. Det har en meget lang vækstsæson, som dermed giver en CO2-absorption fra tidligt forår til sent efterår, og det kan benyttes til ekstraktion af protein, som kan reducere vores behov for indkøb af soja dyrket langt væk fra vore himmelstrøg.

Netop udvinding af protein var det første indslag i en lærerig bustur, hvor en flok kvægdyrlæger blev klogere på græssets muligheder i den danske kvægproduktion.

Under afgræsning er det tydeligt, at køerne foretrækker timoté og almindelig rajgræs før strandsvingel.

Gurli Klitgaard

Energineutral proces

Turen begyndte nemlig i forsøgscentret på Foulum. Her blev delegationen præsenteret for anlægget til proteinekstraktion fra græs og andre grønne afgrøder ved seniorforsker Morten Ambye-Jensen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind