En række managementfaktorer er afgørende for at kunne reducere betændelsestilstande hos overgangskøer.

En reduktion af forekomsten af inflammation hos køerne i perioden 30 dage før og efter kælvning kan spille en afgørende rolle for at opnå en bedre ydelse - både i den nuværende laktation og selve livsproduktionen.

Denne artikel vil behandle seks hovedområder, hvor et managementfokus vil reducere risikoen for voldsom inflammation hos køerne i overgangsperioden.

Studier viser, at hver gang den gennemsnitlige daglige ædetid falder med 10 minutter, bliver risikoen for klinisk ketose over dobbelt så høj.

Huw McConochie

Hvorfor inflammation er en skjult mælketyv, blev beskrevet i foregående artikel, men overordnet handler det om, at inflammation "stjæler" glukose fra kroppen. Dermed er der ikke tilstrækkelig med glukose til koens mælkeproduktion, og der ses en faldende ydelse.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind