Inden coronaens hærgen i USA var 28 kvæginteresserede på roadtrip i Californien med indlagte besøg på en række meget store malkekvægs- og slagtekalvebesætninger.

Det er altid godt at blive inspireret og se noget nyt. BoviCura og Velas (tidligere Dyrlægerne Himmerland Kvæg og LMO) havde i slutningen af februar 2020 arrangeret en 12 dages studietur til Californien i USA for danske mælkeproducenter og andre kvæginteresserede.

Vi besøgte store farme inden for både slagtekalve- og mælkeproduktion. Kalveproduktionerne er innovative inden for fodersammensætning. Der er benhård fokus på høj tilvækst til lavest tænkelige pris, mens mælkeproducenter som for eksempel Scott Brothers sørger for at adskille sig ved at lave forarbejdede produkter gennem eget mejeri.

Irritationen får vommens villi til at vokse og derved få en større overflade, hvilket igen giver en bedre fordøjelse af foderet generelt.

Roger Nigel

Slagtekalveproduktion i XXL

200 km øst for San Diego i Imperial Valley ankom vi til en slagtekalveproducent med 40.000 slagtekalve om året. Byggeriet er simpelt. Det består af utallige rækker af stolper med tag til at give skygge. Kalvene fodres i kummer, som bare fortsætter og fortsætter for til sidst at forsvinde ud i horisonten.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind