Et nyt ventilationssystem fordeler luften 360 grader i stalden og forhindrer varmestress på Birkelundgaard i Sønderjylland i de varme måneder.

Mælkeproducent Hans Chr. Nielsen går de varme måneder i møde med stor fortrøstning. Efter kun tre uger med nyt ventilationssystem i loftet på Birkelundgaard oplever mælkeproducenten, at de 275 køer fordeler sig i hele stalden i stedet for at klumpe sig sammen under to vingefaner i hver ende af den 2100 kvadratmeter store stald, når temperaturen kommer over 20 grader.

- Vi har en gammel stald fra 1994 med lavt til loftet, så når det bliver rigtig varmt, så plejer køerne at samle sig i grupper under vores to ældre helikopter-vinger, som vi kalder dem, men efter investeringen i den nye ventilator, så er det tydeligt, at køerne nu fordeler sig på en helt anden måde i stalden, når det bliver varmt, fortæller mælkeproducent Hans Chr. Nielsen.

- Det er først med de høje temperaturer vi fik i midten af juni, at vi for alvor fik syn for sagen i forhold til, hvordan ventilationen virker.

Hans Chr. Nielsen

Birkelundgaard har investeret i en Cyclone ventilator fra Staldmæglerne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind