Hos Lene Dohn og Flemming Jensen, der deltager i konceptet "Mere mælk med DLF 2.0," er de to første slæt græs nu ensileret, og foreløbige tal viser en god fordøjelighed og pæne udbytter.

Første slæt blev skårlagt den 19. maj, og nøjagtig en måned efter lå også anden slæt i siloen hos Flemming Jensen og Lene Dohn, der driver Moesgaard ved Øster Bjerregrav vest for Randers.

- Vi skårlagde anden slæt den 18. juni, og allerede dagen efter blev det revet sammen, snittet og kørt i siloen. Hvor første slæt var til den tørre side med tørstofprocenter der tangerede de 50 procent, så var det omvendt med andet slæt. Men da de to slæt er ensileret oven på hinanden i køresiloen, opvejer det forhåbentlig hinanden, når vi skal i gang med at bruge af det, siger Flemming Jensen.

- Jeg er overrasket over størrelsen på andet slæt græs og vurderer, at det er mindst lige så stort som første slæt.

Flemming Jensen

Køerne på Moesgaard yder godt 13 ton mælk, og inden grovfodersæsonen blev skudt i gang, har parret sammen med kvægrådgiver Vibeke Duchwaider fra D&K Gruppen og produktchef Gurli Klitgaard fra DLF udarbejdet en slæt-strategi med målsætninger på blandt andet kvalitet og udbytter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind