DLF og D&K Gruppen er gået sammen om at stille skarpt på grovfoderproduktion. Det skal sikre større succes hos mælkeproducenten, fra græsblandingerne vælges og sås, til foderet ender hos køerne.

Godt grovfoder lægger grundstenen til en sund og økonomisk robust bedrift. At lave godt og billigt grovfoder kræver fokus og opfølgning hele vejen fra mark til mælketank. Og netop fokus samt sparring og opfølgning på kvalitet og udbytte i grovfodermarken er kernestenen i konceptet "Mere mælk med DLF 2.0", der er lavet i samarbejde mellem DLF og rådgivningsvirksomheden D&K Gruppen.

- Hovedformålet er få en bedre grovfoderkvalitet, men også at få sat tal på udbytter - gerne på markniveau. Det er først når vi får styr på udbyttemåling, at vi reelt kender fremstillingsprisen på grovfoderet, siger Gurli Klitgaard, produktchef hos DLF.

Det er ikke fordi, vi er klogere end landmanden, men i fællesskab får vi vendt alle muligheder, og vi hjælper med at træffe beslutningerne. Det giver ro.

Vibeke Duchwaider, kvægrådgiver

- Når vi kender kvalitet og udbyttet på markniveau kan vi yderligere optimere i forhold til valg af græsblanding og dyrkning. Samtidig giver det landmanden vidensgrundlag til at vurdere holdbarheden af græsmarkerne, tilføjer hun.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind